Party à la electro-industrial community

Party à la electro-industrial community

Party à la electro-industrial community

de Maria-Teodora Trăistaru – colaborator
foto: Raluca Anculete – fotoreporter

Tanz die Revolution (germană – dansul revoluției) este o comunitate de electro-industrial cu „praf“ de metal și goth, ce promovează genurile specificate. Această comunitate are, desigur, și party-uri ce se țin lunar în București (Underworld Club) și Cluj (Flying Circus Pub). În serile în care cei doi DJ mixează, se pot asculta genuri muzicale diverse: de la synthpop (subgen al new wave-ului, muzicii pop și muzicii electronice) și future pop (muzică de electronic-dance) până la riffuri mai dure, de aggrotech/ ebm (hellektro –post-industrial) și chiar metal!

În materie de metal, DJ-ul din seara de 16 februarie, DJ Mndfk (aka Aridwev) a surprins plăcut publicul, ajutat de muzica celor de la Rammstein (că tot vor veni la noi în țară). Cea de-a doua persoană ce a mixat a fost DJane Malice (aka Malice Bathory), fiind și cea care a pus pe picioare comunitatea, alături de Aridwev.

Party à la electro-industrial community

Primul Tanz die Revolution a avut loc în octombrie 2010 și cei doi DJ își aduc aminte cu zâmbetul pe buze că au avut un succes copleșitor, feedback-ul publicului spunându-și cuvântul: de atunci, party-ul devine eveniment lunar. Tanz-ul este singura comunitate de electro-industrial din România, fapt ce îi ajută pe DJ să promoveze cu ușurință cultura, fără ca alți competitori să le stea în calea reflectoarelor. Dar nu au reușit singuri să se mențină pe scenă! „Încă de la început am avut suportul constant al comunității Lux Noctis, comunitatea de gotheri din România, și chiar am reușit să obținem un parteneriat cu VIVA Music, o organizație de underground din țară, ce a reușit să aducă trupe precum Combichrist, Mortiis, Covenant, Rabia Sorda, Diary of Dreams etc.“, aflăm de pe site (www.tanzdierevolution.com).

Party-urile sunt diferite de tot ce ați văzut sau ați auzit până acum. DJ-ii vor să vă facă pe VOI să vă simțiți bine, să fiți VOI în centrul atenției. Comunică mult cu publicul, pentru că, la urma urmei, sunt și ei oameni, iau în considerare propunerile muzicale și aleg cea mai bună muzică, pusă la momentul potrivit al serii. În afară de DJ Mndfk și DJane Malice, sunt invitați și alți DJ: DJ Luca EW (Italia) și DJ Sentinel (Africa de Sud), dar și din țară: DJ Xenomorph, DJ Tadasus, DJ Philosopfeon (Silviu Dănăilă – Radio Lynx), dar au colaborat și cu trupe românești, mai ales la aniversarea de 2 ani: Sadeward, Negru Latent, Violent BackPropagation (VBP).

Party à la electro-industrial community

Party-ul de sâmbătă? Ei bine, clubul a fost full. Bere, vin (pentru că aceste party-uri nu sunt „like usual“, după cum am spus), prieteni, discuții interesante pe teme diverse, muzică bună pe fundal (Eisenfunk, Combichrist, Ministry, Deathstars, Grendel, Diary of Dreams) și lume „bună“, însemnând că cei care sunt constant prezenți la aceste party-uri, nu sunt… ca alții. Doar în acele seri. Spre exemplu, Ioana, o tipă cu părul blond și cu elemente de cyber-goth și goth. În afară de ea, cei mai mulți dețineau măcar un element ce aduce aminte de perioada post-industrial, industrial, electro și chiar unii cu ținute fetish!

Oricum, petrecerea, atmosfera și muzica au fost reușite. Toate aceste elemente definesc Tanz die Revolution. Acesta este un party la care, cu siguranță, nu vă puteți plictisi nicicum, întrucât se dau CD-uri, tricouri, invitații la concerte (toate acestea gratuite, prin tragere la sorți) și DJ-ii aleg anumite persoane din public pentru a mixa alături de ei pentru o seară întreagă! Alte detalii și datele următoarelor party-uri… pe site!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *