Seara în familie @Saint INK ◆ #dailylumpan #photography #exhibition #awesome #amazing

Seara în familie @Saint INK ◆ #dailylumpan #photography #exhibition #awesome #amazing

Seara în familie @Saint INK ◆ #dailylumpan #photography  #exhibition #awesome #amazing

text și foto de: Sabrina Canea – redactor

În fiecare zi e la fel: te trezești de dimineață, abia faci ochi cât să vezi drumul spre cafea, pleci în scârbă prin frig spre școală/facultate/serviciu, înjuri câte o babă prin mașină sau metrou, pierzi ceva timp pe-un scaun, întrebându-te câte alte lucruri ai putea face cu timpul petrecut acolo, și, știind că e joi, ești din ce mai nerăbdător să vezi weekendul, așa că, în cele din urmă, o tulești acasă, unde urmează să lenevești cum poți și știi tu mai bine. Devine rutină la un moment dat, așa-i? Și cu toții știm că rutina, în timp, te seacă și te face să îți dorești o portiță de scăpare din normalul tău zilnic. Aflați că asta am făcut noi! În timp ce tu te crăceai pe birou cu o mână în falcă, noi am găsit o portiță de scăpare din rutina noastră plictisitoare.

Cu chiu, cu vai, joi am plecat mai pe șestache de la ultima ora și ne-am îndreptat nerăbdători către Universitate, loc unde se anunța a fi o super expoziție foto. Începând cu orele 19, Saint Ink a găzduit vernisajul proiectului #dailylumpan, vernisaj semnat de Andrei Lumpan.

Seara în familie @Saint INK ◆ #dailylumpan #photography  #exhibition #awesome #amazing

Cu toate că punctualitatea e arma noastră ascunsă, alții ne-au luat-o înainte de data aceasta, umplând atelierul încă dinaintea orei anunțate. Cum intrai pe ușa micuțului atelier al tușului sfânt, era absolut imposibil ca atenția să nu-ți fie atrasă de fotografiile atârnate pe pereți în mici dispozitive care imitau smartphone-urile, fotografii cât se poate de diverse, neavând la prima vedere nicio legătura una cu alta. Dacă te uitai mai atent, undeva departe, printre zâmbete, râsete, îmbrățișări și priviri pătrunse de mesajul fotografiilor, îl găseai și pe însuși fotograful – Andrei Lumpan – ușor îmbujorat și surprins de puhoiul de lume.

Cu cât te pierdeai mai mult în ambientul vernisajului, cu atât păreai a fi chiar din familie! Atmosfera a făcut întreaga încăpere să salte, fiind prezenți pe lângă străinii aflați în trecere sau veniți special pentru expoziție, și prietenii, colegii și familia lui Andrei, care l-au susținut cum nu-ți puteai dori mai mult.

De la zăpadă, la clădiri, metrou, mașini, păsări, persoane apropiate, mâncare și până la grafitti, pereții atelierului cuprinteau fiecare zi a lui Andrei, proiectul lui fiind cumva asemenea proiectului 365 (o poza în fiecare zi, timp de un an). Cert este un lucru: ambele au avut la baza, ca inspirație, viața zilnică, iar restul vorbește de la sine. Ei, și un plus foarte simpatic adus expoziției a constituit în borcanele cu biscuiți, unde arome de la lămâie, la fructe, ghimbir și ciocolată, te făceau să te simți mai ceva ca-n filmele cu zâne.

Seara în familie @Saint INK ◆ #dailylumpan #photography  #exhibition #awesome #amazing

După ce și-a primit ușor emoționat oaspeții, a stat la o vorbă, două cu prietenii și a strâns mâinile străinilor ce-i apreciau munca, Andrei s-a urcat pe un scaun înalt și ne-a rugat la o clipă de atenție. El a ținut un mic discurs în care a mulțumit mai întâi tatălui său, care l-a ajutat cu cele mai bune sfaturi din lume, apoi tuturor sponsorilor și mai ales prietenilor care i-au fost alături. Totodată, tatăl său, Dragoș Lumpan, a ținut să spună și el două vorbe, spunându-ne că munca lui Andrei n-are nimic de a face cu a lui (tatăl lui fiind, de asemenea, fotograf), iar că este mându de el nici nu trebuie să mai adaug.

În timp ce agitația se mai domolea, l-am furat puțin pe Andrei și am stat cu el la o discuție, unde l-am mai descusut pe ici, pe colo. Andrei ne-a povestit că vernisajul a prins culoare odată cu lansarea site-ului său. O expoziție ar fi oferit oamenilor ceva palpabil, fotografiile în starea lor fizică, ceea ce ar fi fost mai atrăgător și interactiv, iar în acest mod ar fi știut că cei care vin să vadă fotografiile lui ar fi venit cu o „minte rece“. Totodată, aflăm că grafittiile de e pereți nu sunt puse întâplător, ci sunt chiar cele mai folosite hashtag-uri ale lui, făcute de un prieten – Vladimir Tudose. Ce gust i-a lăsat seara asta? Cu siguranță unul dulce-uscat (Andrei și-a amintit că nu mai băuse de mult apă). Totuși, ne asigură că nu este ultima astfel de expoziție. Mai așteptăm! #staytuned

Seara în familie @Saint INK ◆ #dailylumpan #photography  #exhibition #awesome #amazing

N-ai apucat să treci p-acolo joi? #dailylumpan se află sub acoperișul Sfântului Tuș între 13 și 27 februarie, așa că grăbește-te, nu știi cum trec două săptămâni! Dacă ești iubitor de fotografie și te fascinează neobișnuitul și neașteptatul vieții de zi cu zi, e un must! Hai, hai, fuga! Să ne spui cum ți s-a părut!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.