Festivalul de Teatru “Jean Monnet” – etapa a II-a municipala

Festival teatru - Jean Monnet

Festivalul de Teatru “Jean Monnet” s-a desfăşurat în zilele de 26 şi 27 martie 2011, reunind mai multe trupe de elevi atât din şcoala gazdă, cât şi din unităţi şcolare precum Şcoala Superioară Comercială N. Kretzulescu, Şcoala nr. 175 Sf. Nicolae, Şcoala nr. 135 „Ştefan Cel Mare”, Colegiul Naţional Ion Neculce, Colegiul Naţional Elena Cuza.

Cu o tradiţie de zece ani la nivel local, un adevărat reper în cadrul manifestărilor desfăşurate în şcoală, festivalul a ajuns la a doua ediţie în care prilejuieşte elevilor şi profesorilor din municipiul Bucureşti un schimb de experienţă plăcut şi interesant prin reprezentaţiile dramatice dublate de expoziţii cu afişele şi programele pieselor.

Deşi festivalul are în esenţă structura unui concurs, accentul este pus mai ales pe calitatea actului artistic şi pe descoperirea resurselor creative ale elevilor. Implicarea acestora a fost recompensată cu premii acordate pentru rol feminin principal, rol masculin principal, rol feminin secundar, rol masculin secundar, echipă, dar şi pentru costume, afiş, program, coloana sonoră, pentru fiecare secţiune, gimnaziu şi liceu.

Festival teatru - Jean Monnet

Şi anul acesta, juriul, alcătuit din actori şi din alte personalităţi culturale, a acordat distincţii speciale pentru popularitate, pentru monolog, pentru originalitate, pentru spontaneitate şi pentru dificultatea rolului.

S-au remarcat elevii de la Şcoala nr. 135 „Ştefan Cel Mare”, piesa lor bazată pe un colaj din I.L.Caragiale le-a adus premii de excelenţă pentru interpretare masculină şi feminină, dar şi premiul pentru cel mai bun actor al festivalului.

Festival teatru - Jean Monnet

Însă mult râvnitul trofeu a mers la echipa Trupa fără nume de la Colegiul Naţional Iulia Hasdeu cu spectacolul Flecărelile femeilor de Carlo Goldoni.

Echipa organizatoare a observat cu bucurie că unele trupe precum LovArt de la Liceul Teoretic Eugen Lovinescu, care au debutat anterior pe scena Festivalului de Teatru “Jean Monnet”, au revenit anul acesta.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *