2 în 1 – Expozitie de grafica digitala, pictura si grafica satirica

Fundaţia AlegRO si Fundaţia Culturală Artex organizează în perioada 15 – 31 martie 2011, la Cercul Militar Naţional, expoziţia de grafică digitală, pictură şi grafică satirică “2 în 1” aparţinând artiştilor Ana Ştefania Andronic (Buzu) şi Octavian Andronic (Ando).

Ana Ștefania Andronic, absolventă a Facultății de Arte Plastice din cadrul Universității Naționale de Artă, secția grafică, doctorand in arte vizuale, are la activ participarea în cadrul mai multor expoziții colective, dar și realizarea unor expoziții personale de artă digitală. Din activitatea artistică menționăm participarea în cadrul lansării primului festival de artă digitală din România, Print Art Fest – PAF, organizat de Agenția McCann Erickson, precum și la lansarea primei ediții a festivalului AVANPREMIERE – Fashion and Lifestyle Fest unde conform declaraţiei făcută pentru posturile de televiziune, Alin Gălăţescu identifica în Ana Ştefania Andronic “unul dintre cei mai promiţători şi mai originali artişti din generaţia tânără şi un exponent autorizat al curentului de artă digitală.”

„Consider că am un stil propriu și aparte, care se definește prin expresii, de aceea mă concentrez mai mult pe portretistică, deoarece pe lânga desenul fizic/figurativ, exista și interpretări psihologice, tipice caracterului uman, motiv pentru care am ales omul ca subiect principal în lucrările personale.Orice privitor se poate regăsi în înfațișarea și starea personajelor. Tehnica de lucru este una obișnuită, efectiv desenez, așa cum o fac toți cei ce practică artele vizuale.” (BuZu)

Octavian Andronic, de profesie ziarist, are la activ un număr impresionant de expoziţii personale şi participări la expoziţii colective, în ţară şi peste hotare. A obţinut premii importante, la Saloanele naţionale de Umor şi la expoziţii internaţionale, fiind iniţiatorul genului „Videocartoon”, al caricaturii animate pentru televiziune, „Andografia Zilei” fiind prezentă, din 1998, pe mai multe canale TV.
<< 2 în 1>> provoacă publicul să descopere dialogul pertinent al celor doi artişti, reliefând două personalităţi, două generaţii şi două viziuni prin duetul « vizual » tată-fiică. Este prima ieşire în public, împreună, a celor doi artişti care, în ciuda genurilor diferite pe care le practică , se regăsesc în perimetrul artei autentice şi al originalităţii stilurilor.

Vernisajul expoziţiei va avea loc în data de 15 martie, la galeria Cercului Militar Naţional (Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 24, Sectorul 5, Bucureşti), începând cu ora 18.00.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *