Facem un selfie?

Facem un selfie?

Facem un selfie?

de Ana Maria Abăluță – reporter
foto: Bogdan Mihai – seminarist
https://grumpygay.wordpress.com/tag/when-did-selfies-start/

Să fim serioşi, nu există nimeni care să nu-şi fi făcut niciodată un selfie! O.K., nu e vreo noutate asta! Ce este interesant şi nou însă este această modă de a ne face selfie!

Deşi nu se numeau aşa, acest tip de poze se făceau de foarte mult timp. Dacă vă voi spune când a fost de fapt făcut primul selfie, nu mă veţi crede!

Fie, vă spun eu, căci nu sunt şanse să ghiciţi, vă asigur! Ei bine, primul selfie a fost făcut în urmă cu – atenţie- 200 de ani! Da, aţi citit bine, primul selfie a fost făcut acum 200 de ani!

Facem un selfie?

Şocant, nu-i aşa? Hihi, aşa spuneam şi eu! Primul om care şi-a făcut o astfel de poză a fost Robert Cornelius. Eh, tipu’ a zis şi nişte cuvinte interesante care s-au adeverit peste foarte mult timp de când au fost rostite: „Îmi doresc ca ei să se grăbească să inventeze Instagram-ul pentru a putea încărca acest selfie!“ Din păcate pentru el, cum era de aşteptat, nu a mai reuşit să ajungă la momentul în care ar fi putut să „urce“ acel selfie pe Instagram. În schimb, a rămas cu o poză căreia i-a pus şi un filtru retro şi cu un statut de „inventator al selfie-ului“.

Cu ceva timp în urmă, nefiind atât de populare, selfie-urile erau făcute, apoi pur şi simplu păstrate în memoria telefonului pentru amuzament şi pentru amintirile din vacanţe.

Poate vă întrebaţi cum au ajuns să fie atât de populare! La această parte, îmi pare rău că vă dezamăgesc, dar nu a fost nimic prea special. Totul a început după ce un grup relativ restrâns de persoane a început să posteze acest gen de poze pe reţelele de socializare. După care, acel „BUM“ s-a produs, iar trend-ul a început să se răspândească.

Fiind vară, fiind vreme frumoasă, noi nu am putut sta în casă şi am zis să mergem pe stradă pentru a întreba lumea ce părere are despre acest fenomen.

Să vezi şi să nu crezi (în cazul nostru, să auzi şi să nu crezi), aproape toţi oamenii ne-au spus că preferă să le facă altcineva poza. Motivele au fost diverse, unii au spus că au această preferinţă fiindcă dacă îşi fac selfie înseamnă să îşi facă poza de aproape, iar asta nu le place, alţii au zis că „numai piţipoancele îşi fac selfie“.

Facem un selfie?

Din asta să înţelegem că Robert Cornelius a fost un „piţiponc“?! Haha, evident, glumesc! El cu siguranţă nu a făcut duck face în acel prim-selfie şi nici nu şi-a ţinut mâna pe faţă prefăcându-se că nu vrea să i se facă acea poză!

Deşi cele mai multe răspunsuri au fost contra selfie, au fost şi câteva răspunsuri pro, oamenii spunând că este o metodă bună de a face poze amuzante.

Ce părere am eu despre selfie? Hm, nu sunt nici complet pro, nici complet contra. Şi eu îmi fac selfie uneori, mai exact atunci când vreau să fac o poză amuzantă, când mă plictisesc sau când nu are cine altcineva să îmi facă poza, dar îmi place şi să mă las fotografiată de altcineva, aceste poze iesind mult mai profi!

Şi iată că, deşi am vorbit despre cum a apărut şi răspândit acest trend, un mister tot rămâne! Cum de este atât de „pe val“ să îţi faci selfie, dacă am întâlnit atât de mulţi oameni care nu prea agreează ideea acestui tip de poză?!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.